Specialisaties

Fysiotherapie

Klachten aan spieren of gewrichten? Dan bent u aan het juiste adres bij de fysiotherapeut. Omdat de fysiotherapie zich steeds ontwikkelt en uitbreid kunt u voor veel klachten terecht bij de fysiotherapeut. Erg handig want u heeft geen verwijsbrief nodig en u kunt vaak sneller terecht dan bij de huisarts. Weet u niet of u met uw klachten ook bij de fysiotherapeut terecht kan neem vrijblijvend contact op.


Rugbeterplan

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten onder de bevolking. Er zijn verschillenden vormen en uitingen van deze klachten. Tijdens het rugbeterplan wordt er met de patiƫnt een plan opgesteld om deze klachten te verhelpen/verminderen of te voorkomen.


Aquatherapie

In zwembad de Sprenkelaar kunt u meedoen aan de lessen aquatherapie of therapeutisch zwemmen. Op dinsdag- en woensdagochtend worden deze door onze praktijk gegeven. Tijdens deze lessen worden oefeningen voor het gehele lichaam gegeven welke worden uitgevoerd op muziek. Er wordt nadruk gelegd op het behouden van gewrichtsmobiliteit en het uithoudingsvermogen. Ook zijn er mogelijkheden voor andere individuele vormen van aquatherapie. Neem gerust contact op voor meer informatie.


Medical tape

Voor sommige blessures en of klachten kan medical tape genoodzaakt zijn. De therapeut plakt de specialistische tape naar expertise te verbetering van de klachten. Deze tape kan ook worden toegepast tegen hooikoorts, verkoudheid en menstruatiepijn.


Blessurepreventie

Tijdens sport, werk of gewoon het alledaagse leven komen we momenten tegen waarin we de kans lopen om een blessure te krijgen. Naar aanleiding van een vraaggesprek of eerdere klachten wordt er vastgesteld wat de behoeftes zijn voor het lichaam. Hierna wordt er een gerichte therapie voorgelegd ter preventie van mogelijke blessures.


Sportspecifieke therapie

Klachten tijdens het sporten? Geen probleem. Tijdens de sportspecifieke therapie wordt er gekeken naar de benodigde lichaamsfuncties tijdens jouw sport. Hierna wordt er een analyse gemaakt van jou als sporter en geconstateerd op welk punt de beweging beter kan om de klachten te verhelpen/voorkomen.


Motorische therapie als aanvulling op de zwemles

Heeft uw kind moeite met 'open voeten', de volgorde van de beenslag of het krijgen van stuwing tijdens het zwemmen? Maak dan nu een afspraak voor fysiotherapie. Tijdens de therapie wordt aandacht besteed aan de zwemmotoriek, welke spelenderwijs wordt aangeleerd. Dit wordt vormgegeven door oefeningen op het droge of in het water.